LenA als singer songwriter

Muziek van eigen bodem

LenA is een singer/songwriter en schrijft Engelstalige luisterliedjes, ondermeer met country-invloed

Deze zomer had ze de kans een cd op te nemen samen met enkele topmuzikanten zoals Ht Roberts en Bruno Deneckere, die ook gekend zijn van ‘Stash’. Ht Roberts speelde bas en nog enkele andere instrumenten en Bruno zowel akoestische als electrische gitaar. Ook haar zoon, Dennis Koornstra, gitarist bij ‘Colorblind’, speelde mee op de electrische gitaar. Verder speelde ook Pascale Michiels mee, zij maakt deel uit van ‘Billy and Bloomfish’ en verzorgde de percussie. Dirk Fryns heeft na de opnamen in de studio nog electrische piano toegevoegd. Mede door hun input zijn de liederen goed tot hun recht gekomen en is de cd ‘Here and Beyond’ heel sfeervol geworden.

Nieuwsgiering naar Here and Beyond? 

Luister naar de teaser!

★★★ Lees Recensies 

 

U kan mij boeken via mail lena-mw@protonmail.com of 0468 111 638

Ik werk met de kunstenaarskaart
U kan mij alleen boeken, als duo, trio of met volledige band, al naargelang wat uw budget toelaat.

Wat andere zeggen over mijn muziek


Recensie door Theo Volk

Momenteel barst het in België van het (piep)jonge muzikale talent. Sommige anderen nemen langer de tijd om in de openbaarheid te treden, zoals de achtenvijftigjarige folkzangeres Lena Wauters uit Opwijk (nabij Brussel). Dat had diverse redenen. Eerst had Lena een tijdlang diverse administratieve banen, vervolgens besteedde ze haar tijd aan het opvoeden van haar drie zonen. Na haar scheiding begon ze op de luchthaven te werken, totdat ze in 2010 ziek werd en de diagnose chronische vermoeidheidssyndroom kreeg.

Intussen is ze uit dat diepe dal gekropen en werkt nu als gedragsbegeleidster voor honden en katten. Grootste struikelblok voor een muzikale carrière vormde haar grote bescheidenheid. Enige jaren geleden wist haar vriend haar uiteindelijk te overtuigen om contact te zoeken met Herman Temmerman (aka Ht Roberts, H.T. Roberts). Tot haar grote verrassing hapte hij toe om haar muziek te gaan produceren.

Toch duurde het door Corona nog wat langer voordat dit debuutalbum Here and Beyond is verschenen. Het album werd opgenomen in de Latemse Kluis van kunstverzamelaar Herman De Bode in het pittoreske kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. Naast door Herman wordt Lena niet door de minsten begeleid, Pascale Michiels (Billy & Bloomfish, The Rielemans Family en Blues Angels) en Bruno Deneckere zijn bekende namen waarmee Herman vaker samenwerkt. Daarnaast kreeg ze ook nog hulp van Dirk Fryns op elektrische piano en zoonlief Dennis Koornstra op elektrische gitaar.

Here and Beyond bevat een veertiental uitstekende liedjes, die door de geweldige begeleiders naar een nog hoger niveau worden getild. Liedjes die regelmatig over haar gevoelens gaan, zoals de titelsong dat gaat over het elkaar aanvoelen op een manier die niet uit te drukken is met woorden. Het prachtige The Room haalde overigens bijna niet het album. Lena hierover : “The Room stond er bijna niet op! Ik bleef maar twijfelen over dat nummer, voelde me er niet goed bij, maar Herman bleef maar zeggen dat hij het jammer zou vinden, want hij vond dat juist een heel goed nummer. Dus heb ik naar hem geluisterd, hebben we extra lang gezocht tot we het goed kregen en ik me er goed bij voelde en dat is gelukt.”.

Haar zoon Dennis Koornstra (Colorblind) was mij overigens ook onbekend, maar steelt af en toe de show met zijn uiterst relaxte gitaarspel (Vooral in Ready en in slotakkoord Never Forgotten). Here and Beyond bewijst dat je ook op latere leeftijd je muzikale dromen op overtuigende wijze kan waarmaken!

Geschreven door Theo Volk