Over magdalena

Honden- en kattencoach

Nieuw! Eigen Muziek geïspireerd door de Trust Technique®

Laat via Soundcloud weten wat je er van vind!

Hondentherapeut? Kattenfluisteraar? Hoe zal ik mezelf noemen? 

Dat vroeg ik me af toen ik enkele jaren geleden professioneel begon, hondentherapeut? kattenfluisteraar? Coach?

Het werd honden-en kattencoach, naar aanleiding van een cursus kattenpsychologie. Maar ook omdat ik er in de eerste plaats er wil zijn voor het dier en het zo goed mogelijk wil begrijpen en helpen.

Martin Gaus

Door de jaren is er veel veranderd op het gebied van onze huisdieren. Ik ben opgegroeid in de tijd dat Martin Gaus op tv kwam en hij tips met ons deelde over beloningsgerichte aanpak.

Stroomversnelling

Alles is ondertussen in een stroomversnelling terechtgekomen, honden worden in scans gelegd om de werking van hun brein te bekijken, er worden allerhande testen bedacht om het gedrag van onze huisdieren te observeren. Wat we 2 jaar geleden wisten over onze huisdieren, moeten we nu alweer bijschaven.

Hoe ik altijd up to date blijf

En dat doe ik ook, regelmatig bijschaven, door veel studies te lezen, onderzoekers te volgen en hun boeken te lezen. Maar ook door af en toe met collega’s te brainstormen, of te luisteren hoe zij de hedendaagse kennis implementeren.

Trust Techniek Practitioner

Ondertussen ben ik ook gestart met een nieuwe opleiding: Trust Techniek Practitioner, gedragstherapeut Trust Techniek, een Engelstalige cursus met praktijkoefeningen. Als je er zelf een video over wil bekijken, kan dat hier:

Leren van een beestenbende

Gelukkig komt mijn kennis niet alleen voort uit cursussen en boeken, maar ook door de praktijk van een leven met een bende dieren in mijn eigen huis.

De meeste dieren die we zelf geadopteerd hebben, zijn dieren met een rugzakje of een fysiek probleem.

Soms kostte het me flink wat creatief denkwerk om onderlinge problemen glad te strijken. Ik heb ook heel wat aanpassingen in mijn huis moeten aanbrengen, sommigen tijdelijk, anderen definitief en ik weet aan de lijve dat het best veel van een mens kan vergen.

Ik heb zelfs een deel van de tuin eens moeten afmaken voor een hondje dat dringend moest opgevangen worden, omdat hij zijn mensen had gebeten. Gelukkig is het met hem allemaal goed gekomen.

Waar ik het allemaal voor doe: samenleven, ontspannen & genieten

Als dan de relaties herstellen en het samenleven weer ontspannen wordt, én we weer van elkaar kunnen genieten, dan is het dat allemaal waard. Zonder mijn bende zou het hier maar stilletjes zijn, ik zou ze niet meer kunnen missen!

Neem gerust vrijblijvend contact op

Telefoonnummer

(0468) 111 638

Adresgegevens

Kalkestraat 2
1745 Opwijk (België)

E-mailadres

hondenkatten@gmx.com

BTW-nummer

BE0550 562 39

Openingstijden

Bereikbaar tussen 10.00 - 21.00 uur
Op zondag gesloten

COVID-19!

Momenteel vinden de consultaties weer op locatie plaats